Supervisie

Sinds 2019 biedt Studio Mindful zeer geliefde supervisies, die ONLINE en/of in Spanje kunnen plaatsvinden voor de VGCt, het NIP K&J en de GZ-opleiding.

Online supervisies vinden plaats via het beveiligde videobelplatform van jouw werkgever of via KPN Zorgmessenger. 

De supervisies in Spanje zijn verspreid over 2 of 3 aaneengesloten dagen. Elke dag volg je maximaal 3 supervisieblokken die bestaan uit dubbele sessies.

Je verblijft in ons zelfstandige benedenappartement, waar je basisingrediënten vindt voor het ontbijt. Zoals passend in de mediterrane cultuur zul je rond lunchtijd een warme maaltijd krijgen (vegetarisch).

Vanaf het einde van de middag kun je zelf op pad, een duik in ons zwembad nemen of relaxen op één van onze terrassen en genieten van het uitzicht.

Het tarief voor supervisies is 120 euro per sessie. Bij de supervisies in Spanje zijn de verblijfskosten, het ontbijt en de lunch op supervisiedagen inbegrepen. De reiskosten en autohuur zijn op eigen kosten. Het is in overleg mogelijk 1-2 dagen langer te verblijven zonder extra kosten.

Wil jij je aanmelden voor ONLINE supervisie? Heb je een verzoek voor supervisies in Spanje? Of wil je liever een combinatie maken van beide supervisievormen? Neem dan contact op met Studio Mindful!

Wat vinden supervisanten?

Afgelopen jaar heb ik supervisie voor de VGCt gevolgd bij Yvette. De supervisie was online en verliep altijd erg prettig. Yvette geeft op een prettige opbouwde manier feedback. Mijn N=1 heb ik tijdens een supervisieweekend bij Yvette in het zonnige Spanje geschreven. De idyllische omgeving en de gastvrije zorg van Maarten zorgden voor een goede focus die ik nodig had bij het schrijven van de N=1.

Emmy

De focus van Yvette op de onderliggende lagen (en dynamieken binnen systemen) bij cliënten vond ik heel leerzaam. Het was zeer leerzaam en nuttig om daarover van gedachten te wisselen en te bespreken hoe je daar o.a. door middel van socratisch dialoog meer inzicht in kunt krijgen. Ook de diverse inhoudelijke aspecten (imaginatie, rescripting, imaginaire exposure, motiverende gesprekvoering, interventies gericht op sociale en emotieregulatievaardigheden enz.) waren een waardevolle aanvulling. Ik heb het gewaardeerd dat ik het strakke regime, dat ik soms door cognitieve gedragstherapie an sich maar met name ook door de praktijktoetsen regelmatig ervaar, tijdens deze supervisie minder heb gevoeld waardoor er meer ruimte leek te zijn voor dingen die juist ook zo belangrijk zijn om te bespreken (zoals persoonlijke ontwikkeling, andere invalshoeken als aanvulling op CGT e.d.). Ik vond de manier waarop er feedback werd gegeven prettig en opbouwend. Daarnaast heb ik de sfeer tijdens de supervisie als ontspannen en rustig ervaren, hetgeen het inhoudelijke proces naar mijn mening ten goede kwam. Samengevat kijk ik zeer positief terug op deze supervisie!

Melissa

Begin september dit jaar heb ik een individueel supervisietraject gevolgd bij Studio Mindful, in Spanje! Alleen al het adembenemende uitzicht vanaf het balkon en de rust op het Spaanse platteland, zou voor mij reden genoeg zijn om nog eens terug te keren naar deze mooie plek. Maar ook het zeer ruime appartement voorzien van alle faciliteiten, de ontspannen zwembadmomenten, de vega culinaire kunsten van Maarten en de fijne samenwerking met Yvette, dragen hier zeker aan bij. Ondanks eerdere supervisietrajecten afgelopen periode, ben ik hier opnieuw tot leerzame inzichten gekomen. Drie dagen lang zijn we met drie blokken van negentig minuten per keer, inhoudelijk aan de slag gegaan met de casuïstiek en is er ruimte geweest om stil te staan bij een stukje persoonlijke ontwikkeling, afgewisseld met wat mindfulness oefeningen. Deze unieke vorm van supervisie (groepsgewijs lijkt mij ook leuk met collega’s) is wat mij betreft dan ook zeker aan te bevelen. Daarbij is het handig om een auto te huren op het vliegveld van Valencia en na de supervisie eventueel een paar dagen de drukte en gezelligheid van de stad op te zoeken!

Amanda