BLOG: Dankbaar, Studio Mindful bestaat één jaar!

Even terug naar een jaar geleden, 1 oktober 2016:

Een vriendin komt ons ophalen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de opening van Studio Mindful. We hebben nog twee kruispunten te gaan, als de motor afslaat en de auto niet meer wil starten. Daar staan we dan. Midden in een drukke straat, waar de rij auto’s achter ons in rap tempo groeit.

Okay, de auto in een bepaalde versnelling zetten en aanduwen. Maar in welke versnelling ook alweer? Kenners worden gebeld. En daar gaan we dan: mijn vriend en ik achter de auto om te duwen en onze vriendin achter het stuur.

Zodra het stoplicht weer op groen springt, verzamelen we al onze krachten en duwen…duwen…duwen… tot de auto bij een zogeheten vals plat komt en weg zoeft! Ja, de motor slaat aan en wij rennen er achter aan. Een stoet met auto’s achter ons aan.

Wat zullen die mensen gelachen hebben om onze actie. Rennend in nette kleding, hakschoenen aan, haren keurig bijeen gebonden. Wij moesten er eigenlijk ook hartelijk om lachen. Wat een heerlijk begin van deze bijzondere dag en van mijn eigen bedrijf.

De opening was hartverwarmend. Lieve vrienden en familieleden kwamen langs om succes te wensen. De aanzet voor samenwerking werd gedaan met nieuwsgierige en enthousiaste collega’s. In een soort roes ruimden we op na de openingsborrel. Het voelde alsof ik op een roze wolk zat. Dankbaarheid stroomde door mijn lichaam.

Daarna volgde een jaar met keihard werken en ontzettend veel leren van coaches, andere ZZP-ers, collega’s, vrienden, familie. En natuurlijk ook “old school” uit de boeken. Ondernemen betekent jezelf ontwikkelen op enorm veel gebieden. En jezelf tegen komen.

Als ondernemer krijg ik harde lessen over grenzen, teleurstelling en realisme. Ik leer steeds preciezer aan te sluiten bij de behoeftes van cliënten en zorgorganisaties. Ondernemen gaat over focus, doelen, afstemmen, incasseren en doorzetten.

Zo is de focus van Studio Mindful verlegd van mindfulness trainingen voor iedereen naar mindfulness bij verslaving. Ik verzorg binnen zorgorganisaties mindfulness trainingen aan cliënten met een verslaving. Daarnaast kan ik de rol van interim GZ-psycholoog op me nemen en supervisie geven aan psychologen (in opleiding).

Er is een online programma in de maak waarmee ehealth en groepstraining worden gecombineerd om mensen met een verslaving mindfulness te leren. Vanaf volgend jaar zal dit programma aangeboden gaan worden aan zorgorganisaties.

Daarnaast rond ik in november de officiële opleiding tot supervisor voor de cognitieve gedragstherapie af. Ik hoop daarmee zorgprofessionals nog beter te kunnen helpen om hun expertise in verslavingsbehandeling verder te ontwikkelen.

Wat ben ik alle mensen dankbaar die mij het afgelopen jaar hebben geholpen om Studio Mindful mogelijk te maken. Alle mensen die mij steunen en tegelijkertijd met beide benen op de grond houden. Alle mensen die spiegels van realiteit voorhouden naast motiverende woorden bij tegenslag.

Om het éénjarig bestaan van Studio Mindful te vieren, zal ik de komende 2 weken BLOGS publiceren over dankbaarheid met tips om meer dankbaarheid te leren ervaren.

Wil jij leren je vaker dankbaar te voelen? Wil jij je dankbaarheidspier trainen? Lees dan de komende 2 weken op mijn website de BLOGS over dankbaarheid en ga ermee aan de slag!

Veel oefenplezier met het trainen van je dankbaarheidspier!

Foto’s zijn gemaakt door Michel Heerkens Fotografie.