BLOG: Gezocht GZ-psycholoog!

Afb bij BLOG GZ-psycholoog gezocht! door Studio MindfulDe afgelopen tijd hielden gedachten over de ontwikkeling van mijn bedrijf Studio Mindful mij erg bezig. Hoe kan ik me verder specialiseren om ultieme zorg te bieden aan zoveel mogelijk mensen met een verslaving? Welke visie hebben organisaties over verslaving? Welke ontwikkelwensen leven in organisaties voor de behandeling van verslavingsproblematiek. WIL JIJ LATEN WETEN welke behoeftes in jouw organisatie zijn op het gebied van verslavingsbehandeling?

Bijna dag en nacht waren gedachten hierover in mijn hoofd. Midden in een nacht bleef er een idee in mijn hoofd hangen en ronddwalen. Ik ben het bed uit gegaan om het idee op te schrijven. Daarna werd het rustiger in mijn hoofd en kon ik eindelijk slapen.

Vervolgens heb ik dagenlang met een schrift naast mijn bed geslapen. Met als resultaat een mooie lijst met plannen voor een nog betere afstemming van Studio Mindful op de behoeften van de verslavingszorg. Eén van die plannen is gebaseerd op de enorme behoefte van zorgorganisaties aan ervaren GZ-psychologen.

Ik ben GZ-psycholoog en heb jarenlange ervaring met verslavingsproblematiek. Verslaving komt om de hoek kijken op elke afdeling waar mensen worden behandeld voor complexe problemen. Want verslaving is van iedereen en is overal. Dus waarom bied ik organisaties niet aan om mij in te huren als interim GZ-psycholoog met verslaving als specialisme?

Een leuk idee, dat nog wat mocht naborrelen in mijn hoofd. Want zorgorganisaties hebben daarnaast ook een sterke behoefte aan het integreren van mindfulness in hun behandelaanbod. Bij verslaving is dit een waardevolle toevoeging bij de signalering en terugvalpreventie in zogeheten “oude gedragspatronen”. Veel directeuren van verslavingszorginstellingen erkennen dit, maar zien nog niet hoe zij dit in de praktijk vorm kunnen geven.

Nog wat dagen later ontstond in mijn hoofd een plan om deze twee ideeën samen te brengen: een zorgorganisatie kan mij inhuren als GZ-psycholoog met verslavingsexpertise, en tegelijkertijd kan ik binnen de organisatie mindfulness aanbieden aan mensen met een verslaving. In de vorm van een groepstraining of in individuele trajecten. Uiteraard kan ik desgewenst ook helpen bij de integratie van mindfulness in het behandelaanbod.

Omdat ik ook cognitief gedragstherapeut ben, kan een mindfulness behandeltraject of training worden geschaard onder de cognitieve gedragstherapie. Want mindfulness is een derde generatie van deze therapievorm. Op die manier wordt mindfulness binnen een organisatie vergoed door de zorgverzekeraars.

Dus vanaf nu kan jouw zorgorganisatie mij inhuren als interim GZ-psycholoog en tegelijkertijd het behandelaanbod uitbreiden met mindfulness voor mensen met een verslaving. Wil jij ook op deze manier ultieme verslavingszorg leveren aan jouw cliënten? Neem dan CONTACT op met Studio Mindful voor een oriënterend gesprek!

Hartelijke groet,

Yvette Kilian
Studio Mindful