BLOG: Help, de chocolade is op!

BLOG: Help, de chocolade is op!

Hou jij van chocolade? Herken jij dit: je zit op de bank na een lange werkdag. Je bent verdiept in een Netflix-serie. Ondertussen eet je chocolade uit de doos die naast je op de bank staat.

Ineens graai je in een lege doos…Je hebt alle chocolade opgegeten zonder dat je het doorhad. Zonder dat je hebt genoten van elk chocolaatje dat je in je mond hebt gestopt.

Zo eten we vaak. Ik ook. Jarenlang heb ik met de trein naar mijn werk in Brabant gereisd. Ik ben niet goed in vroeg opstaan. Dus ik bleef liever wat langer in bed liggen dan dat ik tijd maakte om rustig te ontbijten. Het gevolg was een ontbijt in de trein met ontbijtrepen, kleine yoghurtjes en bekertjes melk.

Het werk in een kliniek was altijd hectisch. Ik ging mee in de waan van de dag. Dus lunchte ik vaak snel-snel met een boterham achter de computer of in een overleg. Als ik ’s avonds rond half acht thuiskwam, had ik weinig zin om te koken. Mijn voorkeur ging uit naar even snel wat opwarmen in de magnetron of oven. En dat at ik op de bank op, terwijl ik naar opgenomen CSI-afleveringen keek.

Het was een verre van gezond leven. Ik voelde me voortdurend onrustig en gejaagd. Eten deed ik “omdat het moest”. Ik was me er nog wel van bewust dat mijn lichaam brandstof nodig had om te kunnen werken. Eten was voor mij niet meer dan iets noodzakelijks.

Na een half jaar merkte ik dat ik moe werd. Ik bedacht me dat ik het op deze manier niet lang zou volhouden om in Den Haag te wonen en in Brabant te werken. Terwijl ik daar zo bewust voor had gekozen! Dus besloot ik het roer om te gooien.

Elke avond spullen klaarzetten voor de volgende dag. Elke ochtend een kwartier eerder opstaan om thuis te kunnen ontbijten. Crackers, beleg, fruit en salade meenemen naar werk. In het weekend vast voor vier dagen koken met verse producten.

Deze verandering werkte. Ik kreeg enerzijds meer energie en voelde me anderzijds veel rustiger. Ik deed in het weekend boodschappen en stelde gerechten samen waar ik bij voorbaat al trek in had. Eten werd weer een echte bezigheid, waar ik van genoot. Ik kon weer mindful eten.

Mindful eten is een kadootje aan jezelf. Het is puur genieten als je de smaak van de chocolade intens kunt ervaren. Als je het verschil kunt proeven tussen de diverse bonbons, zonder op de doos te hoeven kijken welke smaak elke bonbon heeft. Als je de structuur van de chocolade met de nootjes of de marsepeinvulling kunt voelen in je mond.

Wil jij ook kunnen genieten van de ultieme smaak van chocolade? Leer mindful eten! Het kost weinig moeite om het in je dagelijks leven in te bouwen. En het levert veel energie en genot op. In mijn eBook Mindful Leven kun je in 5 stappen mindful kunt leren eten. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je niet anders meer!

Maak een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek bij Studio Mindful.

Hartelijke groet,
Yvette Kilian