BLOG: Ik hou van mijn lichaam

BLOG: Ik Hou Van Mijn Lichaam

Hoe vaak zeg jij tegen je lichaam “ik hou van je”? Waardeer jij alles wat je lichaam de hele dag door voor jou doet? Ben je aan het eind van de dag dankbaar dat je lichaam je weer van de ene afspraak naar de andere heeft gebracht?

In de zomer van 2013 kreeg ik een spierziekte, waardoor het ineens niet meer vanzelfsprekend was dat mijn lichaam deed wat ik wilde. Alle dagelijkse bewegingen werden een strijd of gaven frustratie omdat mijn lichaam “het niet deed”.

Wat ben ik boos geweest op mijn lichaam! Ik voelde me verraden door mijn eigen lijf. Tot een fysiotherapeut mij zei: “Je hebt nu weinig energie. Wil je dat beetje energie steken in boos-zijn op je lichaam of in je herstel?”

Au, wat een confrontatie. Maar wat een terechte vraag. Ik koos ervoor de energie te steken in het herstel van mijn lichaam. Ik leerde om van mijn lichaam te houden. Ik leerde mijn lichaam weer aansturen. Het koste veel tijd, maar het kwam goed.

Het hoogtepunt in de revalidatie was het moment dat mijn einddoel “dansen” in zicht kwam. Op een ronde plaat op een bal leerde ik mijn evenwicht onder controle krijgen. Mijn heupen werden weer losgeschud. Het was het fijnste proces van vallen en opstaan dat ik ooit heb ervaren.

De eerste keer dat ik naar een salsafeest ging, vond ik dat eng. Wat als ik omviel? Wat als mijn benen kracht verloren? Wat als ik ongecontroleerd mijn elleboog in iemand zijn gezicht zou zetten? Het viel allemaal mee… want ik genoot van de sfeer en het bewegen op de muziek.

Het was voor mij één van de mooiste avonden uit de afgelopen jaren. Ik genoot weer van bewegen. Sindsdien ben ik mijn lichaam dankbaar voor elke dansavond die ik mag ervaren. En voor alle zogenaamd vanzelfsprekende dingen: de wind door mijn haren voelen als ik fiets, de zon op mijn gezicht voelen als ik wandel, de tassen tillen als ik boodschappen doe…

De les die ik heb geleerd is dat niets vanzelfsprekend is. Wees dankbaar en geniet! Wil jij ook het harde werk van je lichaam leren waarderen? In mijn eBook Mindful Leven beschrijf ik hoe je met aandacht kunt bewegen. Dat helpt om van je lichaam te gaan houden. Dus beweeg me t je hand de muis en klik op de knop om dit eBook te downloaden!

Maak een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek bij Studio Mindful.

Hartelijke groet,
Yvette Kilian