BLOG: Tijd voor jezelf

BLOG Tijd Voor Jezelf

Hoe staat het ervoor met jouw goede voornemen voor dit nieuwe jaar? Mijn goede voornemen is gerealiseerd!

Hoewel… eigenlijk was het mijn goede voornemen om 5 maanden geleden te starten met Spaanse lessen.  Maar het was zo een drukke periode, dat ik het voornemen uitstelde naar een maand later, en nog een maand later… en zo werd het bijna een half jaar later dan voorgenomen.

Op een dag had ik er genoeg van dat ik het steeds uitstelde om een afspraak te maken voor de eerste les. Ik bedacht dat ik toch niet voor niets Spaanse lessen wilde volgen. Het is een mooie taal en ik wil over een paar jaar in Spanje gaan wonen en werken. Dus alle reden om tijd te maken voor de lessen.

Wat hield me dan maandenlang tegen? Het is geen verplichting! Ik hoef geen examen te doen. Er zijn geen directe gevolgen als ik minder goed Spaans spreek bij de verhuizing. Sterker nog, je leert een taal het snelst als je in het land bent. En de weken zitten al zo vol met werk, een opleiding en een eigen bedrijf.

Okay, er waren dus genoeg smoesjes en uitvluchten te bedenken. Het komt er gewoon op neer dat ik het moeilijk vond om tijd voor mezelf te maken. Tijd voor iets wat ik leuk vind, wat ik helemaal zelf wil en van niemand moet. Ik ben het niet gewend om tijd voor mezelf te maken. Hooguit in de vorm van “tijd voor mijn eigen bedrijf”. Maar dat is toch net wat anders.

Als mindfulness trainer zou ik toch beter kunnen weten. Tijd voor jezelf maken is belangrijk! Het voorkomt dat je stress opbouwt. Het zorgt ervoor dat je ruimte in je hoofd maakt. Het geeft je positieve energie. Het biedt je rust en ontspanning.

Dus wat gebeurde er op die cruciale dag dat ik de afspraak maakte voor mijn eerste les Spaans? Ik nam me voor om die dag in lunchtijd echt te gaan bellen voor een afspraak. Ik had helder dat ik het heel leuk vind om Spaans te leren. Ik had uitgezocht op welke dagen en tijden ik lessen kon nemen en ik wist bij welke docenten ik wilde informeren.

Ik had die dag een afspraak gemaakt met mezelf en voor mezelf. Dat is een belangrijke eerste stap om tijd voor jezelf te maken: heb de intentie om tijd voor jezelf te maken. Daarnaast onderzoek je op welke manier je tijd voor jezelf wilt maken. En je zorgt dat je weet waar, wanneer en hoe lang je tijd voor jezelf wilt maken.

Wil jij ook leren tijd voor jezelf te maken? Lees dan mijn eBook Mindful Leven – van stress naar rust. Daarin geef ik 7 tips en oefeningen om mindful in het dagelijks leven te leren staan. In 4 stappen leer je tijd voor jezelf maken. Gun jezelf een mindful leven en maak tijd om het eBook te lezen!

Maak een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek bij Studio Mindful.

Hartelijke groet,
Yvette Kilian